Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka miodowo-musztardowa"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Z miodu, musztard dijon i sarepskiej, sosu Worcester oraz tymianku i rozmarynu przygotuj marynatę. Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem, posól, posyp pieprzem. Dokładnie posmaruj marynatą i pozostaw w lodówce na noc, a najlepiej na 24 godziny.
Piecz w 190° C przez 40-45 minut, aż będzie pięknie zarumieniona. Podlej 1/2 szklanki wody, przykryj pokrywką i piecz w tej samej temperaturze jeszcze przez około 50 minut. Szynka przygotowana w ten sposób ma wyraźny posmak musztardy oraz wyczuwalną słodką nutę miodu.Źródło: Dobry Tydzień