Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka na wielkanocny obiad w refektarzu"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 311
Polecam.
Odsłon: 776
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36332
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 311
Polecam.
Odsłon: 776
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36332
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Składniki
Umyj szynkę. Natrzyj solą, pieprzem i posmaruj musztardą. Tak przygotowaną włóż do garnka. Dodaj posiekane cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek, cząber i zioła prowansalskie. Wlej ocet winny, oliwę oraz piwo. Odstaw na dobę w chłodne miejsce.
Wyjmij szynkę z zalewy, wstaw w brytfannie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Podczas pieczenia cały czas polewaj mięso zalewą, aż do jej wyczerpania. Piecz ok. 40 minut na każdy kilogram wagi szynki. Sprawdź widelcem, czy mięso jest upieczone.
Podawaj szynkę na ciepło, pokrojoną w plastry, lub na zimno z dodatkiem świeżo utartego chrzanu.Źródło: Olivia