Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z aronią"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
Aronię odsączamy, dodajemy cukier i sok z cytryny, gotujemy, aż puści sok. Zagniatamy mąkę, masło, jajko, sól, proszek do pieczenia. Ciasto wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Wałkujemy na okrąg o średnicy ok. 35 cm.
Na środek kładziemy mannę, płatki migdałów, aronię, kostki jabłek. Brzegi ciasta zawijamy do środka. Smarujemy jajkiem, sypiemy cukrem trzcinowym, owoce też. Pieczemy 35 minut w temperaturze 180°C.
<strong>Pani Jadwiga Kwiek mieszka w Zakliczynie</strong>Źródło: Dobry Tydzień