Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z buraczkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 111
Składniki
Buraczki ugotuj na półtwardo (ok. 40 minut). Następnie obierz je i wystudź. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj sól i masło. siekaj nożem, aż powstaną grudki, potem szybko rękoma zagnieść ciasto, dodając wodę. Uformuj kulę, zawiń ją w folię i schładzaj 30 minut. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż mielone mięso. Smaż ok. 10 minut, ciągle mieszając. Przypraw solą, pieprzem i oregano. Buraczki oraz twaróg pokrój w kostkę. Schłodzone ciasto cienko rozwałkuj.
Formę natłuść, spód i brzegi wylep schłodzonym ciastem. Ponakłuwaj widelcem. Na cieście rozłóż mięso, na nim buraczki oraz ser. Oprósz pieprzem, odrobiną soli i oregano. Piecz przez 30 minut w temp. 200°C. Groszek gotuj 5 minut w osolonej wodzie. Odcedź. Posyp gotową tartę.Źródło: Naj