Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z kaszą jaglaną i mascarpone"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Składniki
Ciasto: kaszę jaglaną opłucz zimną wodą, sparz na sicie wrzątkiem. Mleko zagotuj w rondlu. Wsyp kaszę, mieszając, gotuj na małym ogniu do miękkości.
Banana obierz, pokrój na małe kawałeczki. Dodaj do kaszy, dokładnie wymieszaj. Masą napełnij formę wyłożoną papierem do pieczenia, uformuj wyższe brzegi. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Nadzienie: śmietanę kremówkę ubij z cukrem waniiliowym. Pod koniec dodaj serek mascarpone, delikatnie wymieszaj. Krem rozsmaruj na ostudzonym spodzie, wyrównaj. Udekoruj owocami. Schłodź. Przechowuj w lodówce.Źródło: Chwila dla Ciebie