Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta ze świeżymi borówkami i cytryną"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 114
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 114
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
50 min • Porcja ok. 260 kcal • Koszt porcji 90 gr • Przepis na 14 porcji.
Spód: na ciasto dokładnie zagniatam. Wylepiam nim nasmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą formę do tarty. Ciasto nakłuwam widelcem w kilku miejscach i wstawiam do lodówki na 30 min. Piekę 20-25 min w temp. 200°C. Studzę.
Krem: śmietankę, mascarpone i cukier miksuję do uzyskania gładkiego i gęstego kremu. Na koniec dodaję skórkę i sok z cytryny. Krótko miksuję.
Krem wykładam na spód, rozsypuję borówki i posypuję skórką z cytryny. Chłodzę w lodówce ok. godz.
Cienki kruchy spód i dużo borówek – pycha! Tartę schładzam w lodówce ok. godz. Dagmara Wąsińska z KonieczekŹródło: Kobieta i życie