Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 65
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 181
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 227
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 413
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 65
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 181
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 227
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 413
Składniki
Mąkę połącz z 4 łyżkami cukru, solą, cynamonem i pokrojonym w kostkę zimnym masłem. Całość posiekaj nożem, aż powstanie drobna kruszonka. Następnie połącz w kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 45 minut.
Jabłka posyp resztą cukru. Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki i wyłóż na arkusz papieru do pieczenia oprószony mąką, rozwałkuj na małe placki, w razie potrzeby podsyp ciasto i wałek mąką.
Na środku ułóż plasterki jabłek, pozostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu. Jabłka posmaruj roztopionym masłem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 40 minut w temperaturze 210°C.Źródło: Na żywo