Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Terrina z fasolką szparagową"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 81
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 81
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Ziemniaki gotuj 20 min w mundurkach. Odcedź, ostudź, obierz i opłucz zimną wodą. Pokrój w grubsze plastry. Marchew obierz i również pokrój w plastry. Gotuj w osolonej wodzie 5 minut. Odcedź i opłucz zimną wodą.
Fasolkę umyj, odetnij końcówki i gotuj w osolonej wodzie 6 min. Odcedź i opłucz zimną wodą. Jajka roztrzep z mlekiem, serem, solą, pieprzem i gałką. Piekarnik rozgrzej do 200°C.
Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem. Na dnie ułóż 1/3 ziemniaków, 1/2 marchwi i fasolki. Polej 1/3 mleka z jajami. Powtórz. Na koniec ułóż warstwę ziemniaków i zalej resztą mleka z jajkami. Piecz 40 minut. Ozdób tymiankiem.
Czas przygotowania: 95 minut . Poziom: średni.Źródło: TV14