Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Terrina z gruszkami"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Składniki
Gruszki obierz, pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny. Na patelni rozpuść 15 dag cukru. Dodaj masło i 5 łyżek wody. Włóż gruszki. Ogrzewaj na małym ogniu, aż plasterki zmiękną i pokryją się karmelem. Ostudź.
Zmiksuj mąkę, mleko i 2 jajka. Usmaż na oleju naleśniki. Pokrój je w pasy. Formę posmaruj olejem. Układaj warstwami naleśniki i owoce. Zalej je kremówką wymieszaną z 2 jajkami i resztą cukru. Piecz 30 min w 180 st.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 420 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety