Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tiramisu podane w pucharkach"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 140
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7469
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 188
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 99
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 140
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7469
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 188
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 99
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 202
Składniki
4-6 porcji, ok. 15 min; porcja ok. 3-3,50 zł
W 2 niepełnych szklankach ciepłej wody rozpuść kawę. Dodaj amaretto, odstaw do ostudzenia.
Jajka utrzyj z cukrem mikserem. Dodaj mascarpone, wymieszaj także mikserem.
Połowę biszkoptów na moment zanurz w kawie i ułóż na dnie pucharków. Połowę kremu wyłóż na biszkopty i posyp przez sitko warstwą kakao. Następnie ułóż drugą warstwę, ponownie nasączając biszkopty kawą i nakładając krem.
Przed podaniem deser możesz schłodzić i dowolnie udekorować.
Tiramisu możesz też zrobić w dużej formie, np. szklanej. Wtedy wygodniej będzie użyć biszkoptów podłużnych.Źródło: Świat kobiety