Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tofu na jarzynowej potrawce"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 197
Polecam.
Odsłon: 928
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 258
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 197
Polecam.
Odsłon: 928
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 258
Składniki
Ryż wsypać na posolony wrzątek i gotować pod przykryciem około 20 minut. Serek tofu osączyć, pokroić na 8 trójkątów. Marchewki i kalarepki obrać, opłukać, pokroić na kawałeczki. Kiełki rzodkiewki opłukać, osuszyć.
W garnku zagotować wodę, wsypać bulion, dołożyć marchewki i kalarepkę. Gotować około 12 minut. Do gotujących się jarzyn dodać sos pieczeniowy, wymieszać i ponownie zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dołożyć kiełki.
Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki tofu zanurzać w jajku, a następnie obtaczać w sezamie. Na patelni rozgrzać olej, włożyć trójkąciki tofu i smażyć je po około 2 minuty każdej strony.
Na talerze wyłożyć ugotowany ryż i potrawkę. Na wierzchu ułożyć tofu w sezamie. Przed podaniem potrawę udekorować trybulą.Źródło: Życie na gorąco