Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik arbuzowy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 240
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>
Galaretki rozprowadź w ciut mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu. Dokładnie wymieszaj, by nie było grudek i odstaw do stężenia.
Białka oddziel od żółtek, a następnie ubij je na sztywną pianę z odrobiną soli. Potem dołóż żółtka i delikatnie wymieszaj.
Do masy dodaj pół szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, zapach do ciast i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Zmiksuj całość robotem kuchennym na wolnych obrotach.
Tortownicę o średnicy około 23 cm wyłóż papierem do pieczenia i wlej ciasto.
Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz ok. pół godziny.
Na ostudzonym cieście rozłóż kawałki arbuza i zalej je tężejącymi galaretkami. Przed podaniem schłodź.Źródło: Super TV