Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik bezowy z czekoladą"
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 11
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 27
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 95
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 11
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 27
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 95
Składniki
Białka umieść w metalowej misce, wsyp szczyptę soli, ubijaj. Kiedy białka lekko się spienią, dodawaj po łyżeczce cukru, ubijaj. Dodaj sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną i szybko zmieszaj z ubitą pianą. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Wylej na nią ubite białka, uformuj koło. Przez pierwsze 10 minut piecz ją w temp. 160°C, następnie obniż temperaturę w piekarniku do 130°C i susz przez minimum godzinę, a najlepiej półtorej. Możesz ciasto pozostawić w piekarniku na noc.
Czekoladę gorzką połam, wrzuć do garnka, dodaj 50 ml śmietanki i zaparzoną kawę. Postaw garnek na drugim, do którego wlej wodę. Podgrzewaj wszystko w kąpieli wodnej. Polej kremem bezę, posyp pokruszoną mleczną czekoladą.
CZAS: około 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień