Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutki torcik w sam raz na upały. Spód chrupiący, aromatyczna serowo-czereśniowa masa. Po pierwszym kawałku, od razu chce się zjeść natępny.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 1017
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 1017
Składniki
Dno tortownicy (26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Kuwerturę rozpuścić w garnku razem z masłem, dodać płatki kukurydziane i dobrze wymieszać. Masą wyłożyć dno tortownicy. Wstawić do lodówki.
Czereśnie umyć, wydrylować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Sok (i wiśniówkę) podgrzać w garnku, żelatynę odcisnąć i rozpuścić mieszając w podgrzewanym soku.
Twaróg wymieszać z cukrem pudrem, skórką i sokiem cytrynowym. 1 łyżkę masy dodać do rozpuszczonej żelatyny i dobrze wymieszać. Mieszankę dodać do pozostałej masy serowej. Kremówkę ubić na sztywno i razem z czereśniami (kilka zostawić do dekoracji) dodać do masy serowej. Masę rozłożyć na spodzie z płatków kukurydzianych. Wstawić na co najmniej 4 godziny do lodówki. Przed podaniem udekorować pozostałymi czereśniami. Smacznego :)