Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 579
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 11
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 579
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 52
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 11
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Temperatura pieczenia 180°C. Forma o śr. ok. 18 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Fasolę opłukać na sitku, osączyć i zmiksować z jajkami. Masę przelać do miski, dodać śmietanę, kakao, cukier puder i proszek. Wymieszać. Dwie tortownice o śr. 18 cm wyłożyć pergaminem. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą rozsmarować na spodzie tortownicy. Piec 25 minut w temp.180 st. Wystudzić.
Mleko zagotować z cukrem, wystudzić. Kostkę do pieczenia Kasia utrzeć. Ciągle ucierając, wlać cienkim strumieniem mleko z cukrem. Małymi porcjami dodać mleko w proszku oraz twarożek. Dobrze utrzeć.
Blaty ciasta posmarować cienko dżemem. Przełożyć je w tortownicy przygotowanym kremem. Udekorować winogronami. Trzymać w lodówce.Źródło: Tina