Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik, jak zachód słońca"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
1. Jogurt wymieszaj z cukrem. Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, ostudź, schłodź. Żelatynę namocz w 1/4 szklanki wody. Podgrzej na małym ogniu, żeby się rozpuściła, wystudź. Dodaj 2 łyżki jogurtu, wymieszaj. Połącz z resztą jogurtu. Wstaw do lodówki. Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój na plastry. Truskawki umyj.
Śmietanę ubij, dodaj do masy jogurtowej. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Na środku ułóż truskawki, dookoła brzoskwinie, zalej tężejącą galaretką. Schładzaj 2-3 godziny. Udekoruj posypką.
Czas przygotowania: około 1 godzinyŹródło: Dobry Tydzień