Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 148
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 45
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 214
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 148
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 45
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 214
Składniki
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywno dodając cukier i dalej miksując dodawać po jednym żółtku. Następnie do ubitej masy dodać przesiane i wymieszane razem mąki i bardzo delikatnie wymieszać do połączenia.Przełożyć do małej tortownicy i piec w temp 180 st ok 20 min do tzw,"suchego patyczka" Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na 3 blaty. Masa: Śmietankę kremówkę ubić na sztywno dodając cukier puder a następnie miksując połączyć z serkiem mascarpone.Do sztywnej masy dodać wiórki kokosowe dokładnie wymieszać. Sok z cytryny wymieszać w 1/2 szklanki wody. Pierwszy blat lekko nasączyć wodą z cytryną, i nałożyć 1/3 masy a następnie poukładać maliny.Docisnąć drugim blatem,który również nasączyć sokiem i nałożyć 1/3 masy i maliny.Ułożyć trzeci blat i posmarować go pozostałą masą,udekorować wiórkami kokosowymi (ja dodałam też kulki rafaello) oraz malinami.Schłodzić w lodówce parę godzin.Smacznego:)