Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik makowy z masą mleczną w kokosie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 565
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 565
Składniki
Biszkopt: mąki i proszek przesiej, wymieszaj z makiem. Białka ubij, dodając cukier puder. Ubijając, dodaj żółtka i aromat. Wsyp suche , dobrze wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy (śr. 23 cm). Piecz 45 min w 180°C.
Masa: masło utrzyj, dolewając mleko skondensowane. Ostudzone ciasto przekrój na 3 krążki. Nasącz rumem rozmieszanym z niewielką ilością wody. Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, dokładnie usuń białe błonki.
Spód ciasta posmaruj 1/3 masy, ułóż cząstki pomarańczy. Przykryj drugim krążkiem, posmaruj 1/3 masy, ułóż pomarańcze. Posmaruj resztą masy, posyp wiórkami kokosowymi. Udekoruj np. pomarańczą i bezami. Schłodź.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 16, cena za porcję 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie