Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik marcepanowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 206
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 206
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywna pianę. Dodaj cukier i żółtka oraz przesiane mąki, ubij. Wylej do formy, piecz 30 minut w temp. 180°C.
Brzoskwinie zmiksuj z 10 dag serka. Śmietanę ubij z cukrem i resztą serka. Biszkopt przekrój i nasącz herbatą. Blaty posmaruj kremami. Wierzch pokryj resztą kremu i masą marcepanową wymieszaną z cukrem. Udekoruj figurkami i migdałami.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień