Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik na herbatnikach"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 17
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 17
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Herbatniki zmiksuj na pył, po czym wymieszaj z masłem. Masę rozsmaruj na dnie tortownicy o średnicy 21 cm.
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku. Po około kwadransie zdejmij z kuchenki, odlej i zmiksuj blenderem.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach gorącej wody, wymieszaj i ostudź.
Ubitą śmietankę dodaj do kaszy wraz z cukrem, jogurtem oraz nasionami wanilii. Całość zmiksuj z żelatyną.
Masę rozłóż na ciasteczkowym spodzie. Umieść na niej truskawki i zalej galaretką. Schłodź przed podaniem.
Czas przygotowania: 55 min , ilość kalorii na 1 porcję: 330, stopień trudności: średniŹródło: Telemax