Do góry

Desery Przepis na:

Torcik na spodzie z pumpernikla

Torcik na spodzie z pumpernikla

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Torcik na spodzie z pumpernikla"

Składniki

  • 35 dag pumpernikla
  • 1 i 1/2 kg mielonego twarogu
  • 10 dag masła
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • 15 dag jogurtu naturalnego
  • 1 czerwona papryka (upieczona)
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki zielonego pesto
  • kilka zielonych oliwek z pastą paprykową
  • natka do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Chleb pokrusz, zrumień na patelni bez tłuszczu. Okruszki rozsyp na pergaminie i odłóż do wystudzenia. Potem wymieszaj z masłem. Spód tortownicy (ok. 22 cm) wylep przygotowaną masą.

  2. Wstaw do lodówki. Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody, odstaw, by spęczniała. Twaróg utrzyj z jogurtem. Przypraw solą i pieprzem. Paprykę zmiksuj.

  3. Żelatynę rozpuść. Połącz z masą serową. Rozdziel ją na 3 części. Do jednej domieszaj paprykę, do drugiej – pesto, a do trzeciej – oliwki. Masy kolejno rozsmaruj na spodzie z pumpernikla.

  4. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem torcik udekoruj listkami natki.

  5. ok. 1 godziny

  6. Chłodzenie ok. 3 godzin 1 porcja ok. 510 kcal

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń