Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik owocowo-dyniowy"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 224
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34785
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 186
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 224
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34785
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 186
Składniki
Mąkę przesiej. Wysyp na stolnicę. Dodaj masło, posiekaj tak, by powstały grudki. Dodaj cukier, cukier waniliowy, sól, jajko i żółtko. Szybko zagnieć ciasto, schładzaj je w lodówce pół godziny. Posmaruj formę masłem, brzegi posyp pestkami dyni.
Wyłóż ciasto i wyklej nim spód i brzegi formy. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
Galaretki rozpuść we wrzątku, ostudź. Brzoskwinie umyj, obierz, pokrój w plastry. Ułóż je koliście na cieście, na środku udekoruj wiśniami.
Zalej stygnącą galaretką. Schładzaj godzinę. Zamiast pestek dyni możesz użyć płatków migdałowych.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień