Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik piernikowy"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 271
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1800
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 271
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Pół szklanki wody, kakao, miód, przyprawę do piernika, cukry i margarynę zagotuj, ostudź. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i żółtka, zmiksuj. Białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj do masy, połącz. Wlej do tortownicy o śr. 25 cm. Piecz godzinę w 160°C. Ostudź, przekrój na 4 placki.
Krem: 1/3 szklanki mleka rozrób z kaszą manną. Resztę mleka zagotuj z cukrami. Wlej kaszę, gotuj 3-4 min. Przykryj folią, ostudź.
Margarynę utrzyj z kaszą i sokiem z cytryny. Jeden placek posmaruj połową kremu. Ułóż drugi placek, posmaruj powidłami. Ułóż trzeci placek, posmaruj resztę kremu. Przykryj ostatnim plackiem, cienko posmaruj powidłami. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie