Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik serowy z wiśniami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
Spód tortu: dno tortownicy (o średnicy 18–20 cm) posmaruj olejem. Ciasteczka włóż do torebki foliowej i rozgnieć wałkiem do ciasta na średniej wielkości kawałki. Masło roztop w rondelku na małym ogniu, następnie wymieszaj z okruszkami.
Masą ciasteczkową wylep spód tortownicy. Wstaw do lodówki na 30 minut. 2. Wiśnie umyj, wydryluj. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Obydwa rodzaje twarogu ucieraj mikserem 2 minuty. Następnie dodaj cukier i likier migdałowy.
Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym ogniu. Wymieszaj ją z 2 łyżkami masy serowej, następ nie dodaj resztę masy. Śmietanę ubij na sztywno, połącz z masą serową. Krem rozsmaruj na spodzie z ciasteczek. Na wierzchu rozłóż wiśnie i lekko wciśnij je w masę. Wstaw tort do lodówki na 2 godziny.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Dżem podgrzej, przetrzyj przez sitko. Zdejmij obręcz tortownicy. Polej sosem wiśniowym wierzch tortu. Boki obłóż płatkami migdałowymi i lekko je dociśnij.Źródło: Twój Styl