Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z musem truskawkowym"
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6773
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 55
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6773
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Do miski wbij jaja, dodaj cukier, ubij. Mąki i proszek do pieczenia przesiej. Wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy, piecz w temp.180°C przez 20 minut.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym, dodaj jogurt. Galaretki brzoskwiniowe rozpuść, ostudź, wlej do masy jogurtowej, wymieszaj, chłodź pół godziny. Wylej na biszkopt. Truskawki zmiksuj, wsyp 2 galaretki truskawkowe, podgrzewaj. Ostudź.
Wylej na masę jogurtową, schłodź przez noc. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj fix. Udekoruj torcik bitą śmietaną, owocami i kwiatkami.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Magdalena Kaczmarek mieszka w Poznaniu</strong>Źródło: Dobry Tydzień