Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z orzeźwiającym kremem"
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13154
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 94
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22676
Smak wiosny!
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13154
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 94
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22676
Smak wiosny!
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Składniki
Zawsze się uda
Jak to zrobić?
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść 2 formy o śr. 20 cm i wyłóż dno papierem do pieczenia.
Ubij mikserem jajka, dodając stopniowo cukier (ok. 10 minut). W oddzielnych miskach połącz obie mąki i proszek do pieczenia oraz wodę z rozpuszczonym masłem. Najpierw dodaj do masy jajecznej suche , potem masło z wodą. Wymieszaj dokładnie mikserem.
3. Wyłóż ciasto do dwóch form. Piecz 20-25 minut, wyjmij i wystudź.
Wymieszaj owocowy miąższ z cukrem, masłem i wodą, aby powstała jednolita masa. Ubij śmietanę. Posmaruj jej częścią jeden placek, przykryj drugim. Wierzch torciku posmaruj owocowym kremem oraz resztą ubitej śmietany.Źródło: Olivia