Do góry

Desery Przepis na:

torciki bezowe z bitą śmietaną

torciki bezowe z bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 6203

Dodano:

Odsłon: 578

Chrupka beza z bitą śmietaną-czyż może być coś lepszego??

Składniki

  • SKŁADNIKI NA 6 SPORYCH TORCIKÓW
  • -6 białek -400g cukru pudru -szczypta soli
  • -2 łyżki octu winnego -2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • -330 ml śmietany 30% -2 łyżki cukru pudru
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli.
    Następnie stopniowo dodajemy cukier puder, potem mąkę i ocet. Wszystko dokładnie miksujemy.

  2. Następnie piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
    Na blaszkę dajemy papier do pieczenia i robimy 6 kółek z masy.
    Masy troszkę zostanie, więc można zrobić kilkanaście małych bezików.

  3. Bezy wkładamy do piekarnika i natychmiast zmniejszamy temperaturę do 90 stopni i suszymy bezy około 2 godzin.

    Po tym czasie bezy delikatnie ściągamy z papieru i studzimy.

  4. Śmietanę ubijamy z cukrem .Potem na bezę dajemy śmietanę, na śmietanę dajemy mały bezik. Możemy udekorować. I gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 03 stycznia 2018 Chrupka beza z bitą śmietaną....nie może być nic lepszego :) Pierwszorzędny dodatek do kawki którą właśnie piję więc zabieram jedną taką ślicznotkę:))) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń