Do góry

Desery Przepis na:

Torciki Pavlovej

Torciki Pavlovej

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Torciki Pavlovej"

Składniki

  • 100 ml białek (schłodzonych)
  • szczypta soli
  • 15 dag cukru
  • łyżka cukru brązowego
  • 1/2 łyżeczki octu; Krem: 25 dag serka mascarpone
  • 200 ml śmietany kremówki (30 proc.)
  • 15 dag dżemu z jagód leśnych
  • borówki amerykańskie
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. 1. Białka miksuję z solą. Dodaję porcjami oba cukry. Miksuję, aż się rozpuszczą, wlewam ocet.

  2. Blachę wykładam pergaminem i rysuję na nim 8 okręgów o śr. ok. 10 cm. Białka wkładam do szprycy i wyciskam je na okręgi, tworząc gniazdka.

  3. Bezy piekę w temp. 110oC ok. 5 min (z ter moobiegiem), zmniejszam temp. do 90oC i suszę je przy uchylonych drzwiczkach ok. 1,5 godz. Zostawiam w piekarniku na kilka godz.

  4. Mascarpone mieszam z dżemem. Kremówkę ubijam, mieszam z masą serową. Napełniam kre- mem szprycę, schładzam go w lodówce i rozprowadzam na bezach. Dekoruję świeżymi borówkami.

  5. 120 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 8 porcji.

  6. Sprawdzają się na przyjęciach. Polecam! Alina Waliczek z Dzimierza

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń