Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort admiralski z kajmakiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 311
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 311
Składniki
Krem: 1/2 szkl. mleka wymieszaj z budyniami. Resztę podgrzej i rozpuść w nim masę kajmakową. Wlej budynie, gotuj, mieszając, aż zgęstnieją. Ostudź. Masło utrzyj, zmiksuj z budyniem.
Ciemny blat ułóż na paterze. Cukier waniliowy rozpuść we wrzątku i nasącz ciemny blat. Nałóż 1/3 kremu i nutellę. Przykryj jasnym blatem, nasącz go, rozsmaruj 1/2 pozostałego kremu.
Krem przykryj jasnym blatem, nasącz, rozsmaruj ostatnią porcję kremu. Połóż ciemny blat, dociśnij i rozsmaruj delikatnie podgrzaną konfiturę pomarańczową. Tort wstaw do lodówki.
Czekoladę rozpuść, wymieszaj z masłem i kremówką. Wyjmij tort z lodówki, polej polewą. Rozsmaruj ją na bokach tortu. Utrzyj lukier z cukru pudru i wrzątku. Posmaruj nim tort. Schłodź, udekoruj.Źródło: Naj