Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort czekoladowo-miętowy"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 187
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 118
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 187
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 118
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dalej ucierając, kolejno dodawać po jednym żółtku oraz przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Ciasto piec 40 minut (185°C). Ostudzić. Pokroić na cztery krążki.
Żelatynę namoczyć. Gdy spęcznieje, rozpuścić, podgrzewając. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem waniliowym. Dodać krople i posiekane listki mięty. Połączyć z żelatyną. Tężejącym kremem przełożyć ciasto. Posmarować też wierzch i boki. Schłodzić.
Przed podaniem tort ozdobić. Posmarowaną śmietaną zewnętrzną część można posypać tartą czekoladą deserową.
<strong>: ok. 85 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium