Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowy"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 212
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 212
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Jajka ubij z cukrem na gęstą pianę. Delikatnie dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.
Na koniec wmieszaj startą czekoladę mleczną. Masą napełnij natłuszczoną i wysypaną mąką tortownicę.
Piecz w temperaturze 160°C około 45 min. Zostaw do ostygnięcia w tortownicy. Następnie wyjmij i przekrój w poprzek na 3 blaty.
Dolną część posmaruj połową dżemu, przykryj drugą częścią, posmaruj ją resztą dżemu i przykryj ostatnią częścią.
Cały tort polej roztopioną mleczną polewą czekoladową, a dolną krawędź obsyp tartą mleczną czekoladą.
Powierzchnię udekoruj roztopioną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą, najlepiej za pomocą małego papierowego rożka.
Wstaw tort do lodówki do stężenia. Udekoruj miechunką.
70 minut
Porcja ok. 260 kcal
Koszt porcji ok. 1,60 zł
Przepis na 12 porcjiŹródło: Kobieta i życie