Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę, bo lubię-lubię więc piekę......
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
0,5l kremówki zagotować z roztopioną czekoladą, ostudzić -schłodzić. Jaja ubić na puszystą pianę z cukrem, dodać przesianą mąkę z proszkiem. Wyłożyć na tortownicę śr.24, piec około 25 minut w temp. 180 stopni. ( jak widać na fotce, ja z podanych składników piekłam dwa mniejsze i do jednego dodałam łyżkę kakao. Po wystudzeniu przekroiłam na pół każdy biszkopt) Ostudzony biszkopt nasączyć przegotowaną wodą z cytryną. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno ze śmietanfixem i cukrem do smaku. Wsypać wiórka czekoladowe, delikatnie wymieszać. Kremem przełożyć biszkopt, schładzać w lodówce.
Śmietankę czekoladową, która już nam się schłodziła ubijamy na najwyższych obrotach ze śmietanfix-em, dekorujemy torcik....i już niebawem znika z talerzyka:-)