Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort czekoladowy z ananasem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9307
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9307
Składniki
Rozpuść czekoladę, dodaj masło i utrzyj. Jajka i cukier ubij. Dodaj czekoladę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę wysmaruj tłuszczem i napełnij ciastem. Piecz w 160 °C przez 45 minut. Poczekaj, aż ciasto wystygnie i rozkrój je na 3 płaty.
Ananas drobno pokrój i podduś do miękkości w 50 ml wody z połową porcji cukru. Ugotuj gęsty krem z mleka, reszty cukru i budyniowego proszku. Krem przestudź, ubij i dodaj miękkie masło. Znów ubij i dodaj do kremu ananas.
Dolną część ciasta posmaruj połową kremu, przykryj drugą i polej sokiem z gotowanego ananasa. Wyłóż resztę kremu i przykryj górną częścią ciasta.
Tort wstaw do lodówki. Ubij śmietanę i rozsmaruj ją na torcie. Rozwałkuj marcepan na stolnicy posypanej cukrem pudrem na pas, dekoracyjnie go okrój i owiń nim cały tort. Na koniec udekoruj ziarenkami granatu i innymi owocami.
Czas przygotowania: 70 minut
Cena porcji: ok. 5 zł Kalorie: porcja 470 kcalŹródło: Na żywo