Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort fryzyjski"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 215
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 215
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 756
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1803
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Schłodź je w lodówce przez 30 min. na kruszonkę wsyp do miski i lekko ugnieć palcami. Schłodzone ciasto podziel na 3 części. Każdy kawałek rozwałkuj na okrągły placek i wyłóż nim spód tortownicy. Nakłuj w kilku miejscach widelcem i posyp 1/3 kruszonki. Piecz około 20 min w temperaturze 180°C.
Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijaj przez chwilę mikserem. Dodaj śmietan-fixy i 2 łyżki cukru pudru. Ubijaj aż śmietanka będzie sztywna. Przełóż do rękawa cukierniczego. Pierwszy i drugi kawałek ciasta posmaruj powidłami i udekoruj bitą śmietaną. Ułóż jeden na drugim. Trzeci kawałek pokrój w trójkąty. Ułóż je na wierzchu ciasta, by lekko na siebie nachodziły. Oprósz cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 550 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie