Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort urodznoy z pysznym kremem czekoladoym z bitą śmietną
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
upic biszkopt, przekoić na pół. Można skropić jakimś alko. POsmarować dżemem. Ubić śmietanę. Czekoladę rozpuścić w niewielkiej ilości mleka. Jak ostygnie, dodać do śmietany. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, dodać do masy czekoladowej. Gęstym kremem obłożyć jeden biszkopt, (posmarowany dżemem), na to wyłoyć drugą połowe biszkoptu. Budynie przygotować na 3 szkl. mleka, ugotować. Utzreć następnie z masłem. Masą budyniową posmarować cały tort (masa cukrowa lepiej się trzyma i chroni przed styknięciem masy ze śmieaną. Udekorować masą cukrową. Przyozdobić. smacznego