Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort Królewny Śnieżki"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 204
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 36
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 204
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 36
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Mąki przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj do ubitej masy, wymieszaj łyżką. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, napełnij masą, piecz 45 minut w temperaturze 180oC, wyjmij, odstaw do wystudzenia.
Truskawki umyj, usuń szypułki. Większą część pokrój w kostkę, resztę na połówki, zostawiając kilka do dekoracji.
Czekoladę rozpuść w garnku, wystudź. Twaróg zmiksuj z jogurtem, wlej czekoladę i aromat waniliowy. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wody, lekko wystudź, dodaj 2 łyżki masy serowej, wymieszaj. Dodaj do reszty masy, zmiksuj. Dodaj kawałki truskawek, wymieszaj łyżką. Masę przełóż na ciasto, wierzch udekoruj połówkami truskawek, lekko wciskając je w masę. Sernik wstaw do lodówki na 2 godziny.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień