Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort melba"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1405
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 111
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1405
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 111
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Składniki
<strong> Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Ciasto: masło stop, wsyp cukier, rozpuść. Zdejmij z ognia, dodaj mus z dyni, ostudź (pół szklanki odłóż na polewę). Dodaj jajka, zmiksuj. Dodaj przesianą mąkę i proszek, połącz. Białka ubij, wymieszaj z ciastem. Wlej do tortownicy, piecz 45 min w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Krem: mleko zagotuj. Śmietanę roztrzep z jajkami, wlej do mleka. Gotuj kilka minut, aż ser oddzieli się od serwatki. Osącz, ostudź.
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Mieszaj, dodając po łyżce ser. Brzoskwinie osącz, pokrój. Zalewę z brzoskwiń zagotuj. Zdejmij z ognia, wsyp galaretkę, połącz.
Pół kremu rozsmaruj na spodzie ciasta, ułóż brzoskwinie. Zalej tężejącą galaretką. Rozsmaruj resztę kremu, przykryj ciastem. Odłożoną dynię utrzyj z cukrem pudrem, polej ciasto.
czas przygotowania 90 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie