Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten świeży, soczysty tort jest nie tylko bezglutenowy, ale i o niskiej zawartości węglowodanów. Smakuje wyśmienicie, ale jeśli ktoś chce, może oczywiście dodać inne składniki: herbatniki, płynne masło, cukier itp.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
Najpierw zrób spód tortu. Lekko upraż płatki kokosowe i zmielone migdały na żaroodpornej patelni. Dodaj roztopiony olej kokosowy, cukier brzozowy i wanilię. Masę połóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na ok. 2 godziny Wymieszaj jogurt z cukrem brzozowym, wanilią, startą skórką z cytryny, 1 łyżeczką skórki pomarańczowej i sokiem z limonki. Przygotuj żelatynę zgodnie z instrukcją i wymieszaj z kremem jogurtowym, ubij śmietanę na sztywną pianę i dodaj do kremu jogurtowego. Rozłoż krem na spodzie foremki i wygładź. Wytnij małe kulki z dwóch rodzajów miąższu melona i ułóż je na kremie. W małym rondelku wymieszaj proszek galaretki z 200 ml soku multiwitaminowego i krótko zagotuj. Pozostaw do ostygnięcia na 6-7 minut, a następnie za pomocą łyżki rozprowadź równomiernie na torcie od środka. Kto chce, może pominąć galaretkę, tort z samymi owocami smakuje równie dobrze. Wstaw ciasto do lodówki na 1-2 godziny.