Do góry

Desery Przepis na:

Tort orzechowy

Tort orzechowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 18

Przepis wart wypróbowania: "Tort orzechowy"

Składniki

  • 25 dag zmielonych orzechów włoskich
  • po 5 łyżek bułki tartej, cukru i oleju
  • 5 jajek
  • łyżka proszku do pieczenia
  • masło do formy
  • 12 pralinek z orzechem laskowym
  • 20 dag czekolady deserowej
  • 100 ml śmietany 30%
  • pokruszony wafelek orzechowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Orzechy wymieszaj z bułką tartą i proszkiem.

  2. Białka ubij z cukrem. Do- daj żółtka i olej.

  3. Przełóż przygotowaną masę do tortownicy i piecz pół godziny w temp. do 180°C.

  4. Polej przestudzone ciasto roztopioną czekoladą wymieszaną ze śmietaną. Udekoruj wafelkami i pralinkami.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń