Do góry

Desery Przepis na:

Tort orzechowy

Tort orzechowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 35

Przepis wart wypróbowania: "Tort orzechowy"

Składniki

  • 25 dag zmielonych orzechów włoskich
  • po 5 łyżek bułki tartej, cukru i oleju
  • 5 jajek
  • łyżka proszku do pieczenia
  • masło do formy
  • 12 pralinek z orzechem laskowym
  • 20 dag czekolady deserowej
  • 100 ml śmietany 30%
  • pokruszony wafelek orzechowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 200

  2. Orzechy wymieszaj z bułką tartą i proszkiem.

  3. Białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka i olej, dalej ubijając. Wymieszaj z mieszanką orzechową.

  4. Przełóż masę do tortow nicy i piecz pół godziny w temp. 180°C. Przestudź.

  5. Polej ciasto roztopioną czekoladą wymieszaną ze śmietaną. Udekoruj wafel kami i pralinkami.

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń