Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort porzeczkowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj po łyżce cukru, ubijając. Dodawaj po jednym żółtku, miksuj. Mąki i proszek przesiej do masy, wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę, piecz 40 minut w 160°C. Biszkopt przekrój wzdłuż na 2 blaty.
Galaretkę rozpuść, wystudź, schłodź. Owoce umyj. 35 dag czerwonych porzeczek przetrzyj przez gęste sitko. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj do serka, zmiksuj. Do 1/3 kremu dodaj mus porzeczkowy, zmiksuj. Wrzuć połowę malin i porzeczek.
Biszkopt posmaruj kremem, przykryj drugim. Wierzch pokryj białym kremem, ułóż resztę owoców, wylej galaretkę. Schłodź. Resztą kremu pokryj boki, udekoruj porzeczkami.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień