Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort serowy na zimno. Tort z rozetkami i owocami.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 62
...ale pyszny.
Odsłon: 144
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 141
Polecam.
Odsłon: 224
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 62
...ale pyszny.
Odsłon: 144
Składniki
spód-Herbatniki, rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić z czekoladą nad parą i wymieszać z ciastkami. Zaraz wsypać do tortownicy 27 cm.wyłożonej papierem.Masę uklepać palcami lub szklanką.
masa serowa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem i fixem. Nie przerywać miksowania i dodawać porcjami ser i jogurt. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować.Rozdzielić do dwóch misek. Jedną część zmiksować z frużeliną. Do tortownicy lać po trochu na przemian. Schłodzić kilka godzin w lodówce.
Po schłodzeniu zdjąć obręcz z tortownicy i przełożyć tort na paterę.
rozetki-Zmiksować śmietankę z kremem w/g wskazówek na opakowaniu. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Zrobić rozetki na górze i dole tortu.
Poukładać owoce i polać w esy-floresy rozpuszczoną nad parą czekoladą . Tort przechowywać w lodówce.
Taki sernik można inaczej udekorować.
Kroić ciepłym nożem.