Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort truskawkowo-śmietankowy"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Składniki
Jajka ubij z cukrem na puszystą, masę. Przesiej do niej mąki, wymieszaj. Wylej na blachę, piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Truskawki umyj, pokrój na plastry. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem, zmiksuj z serkiem. Biszkopt pokrój na paski. Formę do ciasta ułóż pionowo, kładź pasek, smaruj go dżemem i tak kolejno. Dekoruj truskawkami.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień