Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort z glazurą"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2035
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2035
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodając cukier i żółtka. Wsyp obie mąki wymieszane z proszkiem oraz kakao, wymieszaj. Wlej do dużej tortownicy. Piecz ok. 35 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na pół.
Masa: kremówkę ubij z łyżką cukru pudru. Dodaj resztę cukru pudru i waniliowy oraz zagęstniki, połącz. Żelatynę namocz, rozpuść. Dodaj do masy, dobrze wymieszaj.
Glazura: czekolady, margarynę, 4 łyżki wody i kilka kropli oleju stop, wymieszaj, ostudź. Jeden biszkopt posmaruj połową masy, wylej pół glazury. Schłodź.
Na cieście rozsmaruj resztę masy, przykryj drugim biszkoptem. Posmaruj pozostałą glazurą. Schłodź. Tort udekoruj, np. bitą śmietaną.
<strong>Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie