Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort z masą kawową i czekoladą"
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 21
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 155
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 21
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 155
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dodaj żółtka, cukier, obie mąki, proszek. Wymieszaj. Piecz biszkopt 40 minut w temperaturze 180° C. Ostudź ciasto, przekrój na trzy krążki.
Z mleka, cukru, proszku budyniowego ugotuj budyń. Zimny budyń zmiksuj z masłem i cukrem pudrem. Połowę kremu wymieszaj ze stopioną czekoladą. Do drugiej części wciśnij sok z cytryny. Wymieszaj.
Krążki ciasta smaruj powidłami, kremem czekoladowym, wierzch i boki posmaruj kremem cytrynowym. Udekoruj.Źródło: Dobry Tydzień