Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 359
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 359
Składniki
Ciasto: jajka utrzeć z cukrem i na przemian dodawać mąkę z proszkiem oraz mleko. Na końcu dodajemy olej. upiec w 180 st przez ok 45 minut [lub do suchego patyczka]. ostudzić, przekroić na 3 płaty.
Masa: ubijamy kremówkę. do ubitej śmietany dolewamy cienkim strumieniem sok. masa powinna ubijać się na gęsty krem. dodajemy żelatynę [płynną]. gęsty krem wstawiamy na chwilę do lodówki.
krem maślany: masło ucieramy dodając partiami cukier i po łyżce mleka. ucieramy do czasu aż krem zrobi się gładki bez żadnych grudek.
Przełożenie: ciasto-dżem-masa-ciasto-dżem-masa-ciasto. Całość obłożyć kremem maślanym i pokryć lukrem plastycznym. zarówno lukier na pokrycie tortu jak również na figurki zrobiłam z tego przepisu : http://kotlet.tv/lukier-plastyczny-do-tortow/