Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tortellini w sałatce z serowym dipem"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 30
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 30
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 490 kcal, cena 3,30 zł.
Tortellini (np. z mięsem) wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu. Odlej na sicie, pozostaw do ostudzenia.
Groszek cukrowy opłucz, odetnij końcówki. Strączki pokrój na mniejsze kawałki. Umyte i osuszone pomidorki przekrój na połówki. Ogórek sparz, wyszoruj, pokrój w półplasterki. Oczyść i pokrój w plasterki rzodkiewki.
Schłodzone tortellini wymieszaj z groszkiem cukrowym, pomidorkami, ogórkiem oraz rzodkiewką. Ser z pleśnią pokrusz, utrzyj z majonezem, śmietaną i maślanką. Dodaj 2 przeciśnięte ząbki czosnku oraz sok z połowy cytryny. Powstały dip dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj do sałatki.
Świeże strąki groszku cukrowego owiń wilgotnym ręczniczkiem kuchennym i przechowuj w lodówce nie dłużej niż 3 dni. Pamiętaj jednak, że groszek nie lubi towarzystwa cebuli i owoców cytrusowych. Leżąc obok, szybko więdnie.Źródło: Świat kobiety