Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe z cytrynową pianką i kremem czekoladowym, godne świąt.
biszkopt jasny-Ubić białka ze szczyptą soli i wodą,potem cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko mieszać, dolewając na koniec olej.
Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175* C.
biszkopt czekoladowy- Ubić białka ze szczyptą soli,potem cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąki z kakao i proszkiem. Lekko wymieszać, potem dodać startą czekoladę i wymieszać ale nie długo.
Wylać na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*C.
Na jasny biszkopt rozsmarować powidła.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego tężenia.
Śmietankę ubić z pudrem, potem Śnieżką, następnie z jogurtem. Na koniec zmiksować z tężejącymi galaretkami. Wylać na powidła.
Przykryć czekoladowym biszkoptem.
Czekolady wraz ze śmietanka, rozpuścić nad parą. Ostudzić i schłodzić w lodówce ok. pół godziny, albo całą noc.Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą i ostudzić do letniego. Ubić śmietankę z pudrem, potem jogurtem.Na koniec z letnią żelatyną, ale krótko.Wyłożyć na czekoladowy biszkopt. Posypać startą czekoladą albo startymi wafelkami i schłodzić.
Ciasto przechowywać w lodówce i kroić ciepłym nożem.
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 13258
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 186
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 376
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 254
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 13258
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 186
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 376
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 254
Składniki
biszkopt jasny-Ubić białka ze szczyptą soli i wodą,potem cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko mieszać, dolewając na koniec olej. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175* C.
biszkopt czekoladowy- Ubić białka ze szczyptą soli,potem cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąki z kakao i proszkiem. Lekko wymieszać, potem dodać startą czekoladę i wymieszać ale nie długo. Wylać na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*C.
Na jasny biszkopt rozsmarować powidła.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego tężenia. Śmietankę ubić z pudrem, potem Śnieżką, następnie z jogurtem. Na koniec zmiksować z tężejącymi galaretkami. Wylać na powidła.
Przykryć czekoladowym biszkoptem.
Czekolady wraz ze śmietanka, rozpuścić nad parą. Ostudzić i schłodzić w lodówce ok. pół godziny, albo całą noc.Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą i ostudzić do letniego. Ubić śmietankę z pudrem, potem jogurtem.Na koniec z letnią żelatyną, ale krótko.Wyłożyć na czekoladowy biszkopt. Posypać startą czekoladą albo startymi wafelkami i schłodzić.
Ciasto przechowywać w lodówce i kroić ciepłym nożem.
Przepisy Desery
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Desery
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Desery
Prezydent
Kruche ciasteczka z cukrem
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 75
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 186