Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tradycyjna kutia"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Pszenicę zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj mak we wrzącym mleku. Zmiel go dwukrotnie i odcedź.
Pszenicę również ugotuj, odsącz i dodaj do maku.
Połącz z pozostałymi składnikami i wymieszaj.
Gotową kutię wstaw do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem.
Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.Źródło: Super TV