Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nauczyła mnie ją piec moja teściowa. Dobra na ciepło i na zimno.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jeśli owoce są kwaskowe, posypać je cukrem do smaku. Odcisnąc sok, posypać cynamonem i wymieszać.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, margarynę, 4 żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować i wyłożyć na blachę 24x40cm wyścieloną papierem do pieczenia. Posmarować białkiem lub podziurawić widelcem i podpiec 15 minut.
Na cieście rozłożyć jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta, przykryć nią jabłka i ponakłuwać widelcem. Piec ok. 45 minut w temp. 180 st. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Pyyycha. Tradycyjna bez udziwnień, chociaż dodałam trochę orzechów dla chrupk...
Odsłon: 603
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7826
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2118
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7826
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2118
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30014
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jeśli owoce są kwaskowe, posypać je cukrem do smaku. Odcisnąc sok, posypać cynamonem i wymieszać.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, margarynę, 4 żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część rozwałkować i wyłożyć na blachę 24x40cm wyścieloną papierem do pieczenia. Posmarować białkiem lub podziurawić widelcem i podpiec 15 minut.
Na cieście rozłożyć jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta, przykryć nią jabłka i ponakłuwać widelcem. Piec ok. 45 minut w temp. 180 st. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 117
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 361